Optredens met chef-dirigent Daniele Gatti in Londen, Luzern en Berl..." /> Zomertournee 2017 Koninklijk Concertgebouworkest - Timpaan Muziek

Klassieke Muziek RCO concertgebouw orkest gratis terugkijken RCO meets Europe

Published on september 12th, 2017 | by Ivette

0

Zomertournee 2017 Koninklijk Concertgebouworkest

Optredens met chef-dirigent Daniele Gatti in Londen, Luzern en Berlijn, als onderdeel van de RCO meets Europe tour.

In september 2017 leidde chef-dirigent Daniele Gatti de traditionele tournee langs Europese zalen en festivals van het Koninklijk Concertgebouworkest. De tournee voerde naar de BBC Proms in de Londense Royal Albert Hall (1 en 2 september), het Lucerne Festival (4 en 5 september) en de Philharmonie in Berlijn (6 september).

De concerten in Londen en Berlijn maken deel uit van RCO meets Europe, waarbij het orkest tussen 2016 en 2018 optreedt in alle 28 lidstaten van de Europese Unie.

Londen en Luzern

In Londen en Luzern speelde het orkest twee programma’s. Op 1 respectievelijk 4 september leidt Daniele Gatti de onvoltooide Negende symfonie van Bruckner, voorafgegaan door IN-SCHRIFT van Rihm. Op 2 en 5 september stonden Haydn’s Symfonie nr. 82, ‘L’ours’ en Mahlers Vierde symfonie op het programma.

In het laatste deel van Mahler’s Vierde soleerde sopraan Chen Reiss, die in september 2016 bij het orkest debuteerde in Mahler’s Tweede symfonie.

Berlijn: Side by Side met jeugdige musici

Een veelgeprezen onderdeel van RCO meets Europe is Side by Side: in ieder land voert het Concertgebouworkest één openingswerk samen met leden van een jeugdorkest uit. In de Berlijnse Philharmonie speelde het orkest Webers Ouverture ‘Euryanthe’ samen met het Bundesjugendorchester, waarna het concert verder ging met Rihms IN-SCHRIFT en Bruckners Negende symfonie. 

 

Bron: RCO


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Facebook