Filmmuziek

Published on september 13th, 2017 | by Ivette

0

17e WSA maakt tweede ronde genomineerden bekend

Na de nominaties voor Best Composer, Score en Song maakt de World Soundtrack Academy nu ook een tweede lading genomineerden bekend voor Best Original Score for a Belgian Production, Discovery of the Year, SABAM Award for Best Young International Composer en Public Choice Award.

Dit jaar zal voor de tweede keer de prijs voor Beste score voor een Belgische productie uitgereikt worden. De drie genomineerde componisten zijn Jef Neve voor zijn muziek van ‘Sprakeloos’, Amerikaans muzikant Johnny Jewel voor ‘Home’ en Jean-Luc Fafchamps voor de openingsfilm van het 44e Film Fest Gent ‘Insyriated’. Vorig jaar ging dezelfde prijs naar ‘Cafard’ door Hans Helewaut.

Met de Discovery of the Year Award wil de WSAwards jonge internationale talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren. Behalve een prijs kan de winnaar ook op de volgende uitreiking optreden. Drie andere jonge componisten krijgen ook de kans om de Sabam Award For Best Young International Composer binnen te halen, ter waarde van 2.500 euro. Ze kregen de opdracht muziek te componeren bij een scène uit ‘Il Conformista’ van Bernardo Bertolucci in het kader van de Italiaanse focus de komende editie van Film Fest Gent. In de jury zetelden muziekdirecteur Dirk Brossé, artistiek directeur Patrick Duynslaegher, componisten Hans Helewaut en Michel Herr, Stefan Rycken en regisseuse Cecilia Verheyden.

Tijdens de 17e uitreiking van de muziekprijzen zal ook de Public Choice Award bekendgemaakt worden, één van de vijf genomineerde scores die de meeste stemmen binnenhaalde zal de prijs ontvangen op 18 oktober in Capitole te Gent.

Zoals reeds aangekondigd zal de Lifetime Achievement Award uitgereikt worden aan David Shire (‘The Conversation’, ‘All the President’s Men’). Na de awardceremonie zal een selectie van het werk van Spike Lee’s vaste componist Terence Blanchard (‘Mo’ Better Blues’, ‘Malcolm X’, ’25th Hour’) uitgevoerd worden door Brussels Philharmonic en enkele jazzsolisten, onder leiding van Film Fest Gents muziekdirecteur Dirk Brossé. Het jaarlijkse Film Fest album met dit jaar Blanchards werk zal vanaf dan beschikbaar zijn. Discovery van 2016 Joe Kraemer (‘The Way of the Gun’, ‘Jack Reacher’, ‘Mission: Impossible- Rogue Nation’) zal die avond ook optreden.

De tweede ronde genomineerden:

Best Original Score for a Belgian Production
Jean-Luc Fafchamps: ‘Insyriated’ van Philppe van Leeuw
Johnny Jewel: ‘Home’ van Fien Troch
Jef Neve: ‘Sprakeloos’ van Hilde Van Mieghem

Discovery of the Year 2017
Michael Abels: ‘Get Out’
Nicholas Britell: ‘Moonlight’
Dan Jones: ‘Lady Macbeth’
Rael Jones: ‘My Cousin Rachel’
Dustin O’Halloran and Hauschka: ‘Lion’

SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International
Gavin Brivik (US)
Andrea Grant (IT)
Jim David van der Panne (NL)

Public Choice Award
Jóhann Jóhannsson: ‘Arrival’
Diego Navarro: ‘Pasaje al amanecer’
A.R. Rahman: ‘Viceroy’s House’
Alejandro Vivas: ‘El jugador de ajedrez’
Michael Wandmacher: ‘Voice from the Stone’

De World Soundtrack Academy steunt al 17 jaar filmmuziek, sound design, componisten en sinds vorig jaar ook televisiemuziek. Het lidmaatschap van de WSAcademy groeide uit tot een indrukwekkende groep van 370 film(muziek)professionals die de genomineerden bepalen voor de jaarlijkse World Soundtrack Awards tijdens verschillende stemrondes.

17th World Soundtrack Awards Ceremony & Concert 
18 oktober 2017 – WSAwards Gala & Concert: Tickets
19 oktober 2017 – Symphonic Jazz Concert: Tickets

Volg de WSAwards playlist op Spotify!
Like, share & tag away met #WSAwards #FFGent


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Facebook